Шапот и лигавка локализирани | Вести | DW | 06.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Шапот и лигавка локализирани

*

По избивањето на шап и лигавка во Велика Британија, работна група на сојузот и покраините, ја разгледува ситуацијата, дали е потребно да се воведат дополнителни заштитни мерки во Германија. Во текот на викендот беа затоврени повеќе сточни фарми.

Властите во Велика Британија сметаат дека болеста нема да се прошири. Според досегашните сознанија предизвикувачот на висрусот потекнува од лабараторија која се наоѓала во близина на фармата.