Чуркин: по 10 декември прашањето за Косово ќе се врати во Советот за безбедност | Вести | DW | 20.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Чуркин: по 10 декември прашањето за Косово ќе се врати во Советот за безбедност

*

Постојаниот претставник на Русија во ОН, Виталиј Чуркин изјави дека за 10 декември не треба да се зборува како за краен датум за завршување на преговорите за статусото на Косово. Чуркин нагласи дека 10 декамври е датумот кога прашањето за Косово ќе се врати во Советот за безбедност и ќе се разгледа извештајот. Ако страните дотогаш дојдат до взаемно прифатливо решени Советот за безбедност може да го одобри, ако не според Чуркин треба да се даде импулс за да се продолжи да се водат сериозни преговори.