Четири децении без Елвис Присли | Старт | DW | 16.08.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Четири децении без Елвис Присли

Кога Елвис во 1977 година почина поради проблеми со срцето, имаше само 42 години. За неговите обожуватели тоа беше шок,уривање на еден свет. До денес многумина не веруваат дека „кралот на рокенролот“ е мртов. Елвис останува еден од најуспешните светски музичари на 20 век.

Гледај видео 01:41