Чеку: не гледаме потреба од посебна мисија на СБ | Вести | DW | 11.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Чеку: не гледаме потреба од посебна мисија на СБ

Привремената косовска влада не гледа потреба од посета на специјална мисија на СБ на ОН, но ќе соработува со неа, изјави косовскиот премиер Агим Чеку. Тој појасни дека на секои три месеци во Њујорк се испраќа извештај за состојбата на теренот, поради што не гледа потреба од посебна мисија со иста задача. СБ на првата сесија за Косово најави дека ќе го прифати предлогот на Русија и во Белград и Приштина да се испрати специјална мисија која ќе ја увиди сосотојбата на теренот пред да биде донесено конечно решение за иднината на Косово.