Чеку: Косовските институции имаат мандат да реализираат независност на покраината | Вести | DW | 09.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Чеку: Косовските институции имаат мандат да реализираат независност на покраината

*

Приштина не прифаќа кавки било преговори за Косово ни ако дојде до такви разговори косовскиот преговарачки тим ќе го преиспита учеството во понатамошните преговори смета косовскиот премиер Агим Чеку. За приштинските медиуми Чеку изјави и дека косвоските институции имаат само еден мандат да ја реализираат независност на Косово, дополни Чеку.