1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

ЦСУ- Христијанско социјална унија

Конзервативната ЦСУ е регионална баварска партија, која игра важна улога на сојузно ниво како „сестринска партија“ на ЦДУ.

Традиционално ЦСУ добива убедливо мнозинство од околу 50 проценти од гласовите во Баварија. Просечната старост на нејзините гласачи е 59 години, и повеќето живеат во рурални средини.

Покажи повеќе написи