Црна Гора, 47-ма членка на Советот на Европа | Вести | DW | 18.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Црна Гора, 47-ма членка на Советот на Европа

Советот на Европа одлучи да ја прими Црна Гора како своја 47-ма членка, една година откако оваа земја прогласи независност. Официјалниот прием е планиран за 11 мај. Црна Гора од 2003-та до 2006-та го делеше членството во Советот со Србија . Пратениците на Парламентарното собрание на Советот кое заседава во Стразбур , порачаа дека Црна Гора направила демократски напредок но побараа да биде усвиоен нов Устав во земјата.