Црна Гора нова членка во Советот на Европа | Вести | DW | 11.05.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Црна Гора нова членка во Советот на Европа

Црна Гора денеска е примена во Советот на Европа како 47 земја членка. Предуслов за прием во оваа организација е зачувување на човековите права, укинување на смртна казна и независност на правдата. Советот на Европа го набљудува чувањето на човековите права во сите нејзини земји членки.