Црвенковски на средба со лидерите на политичките партии | Вести | DW | 02.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Црвенковски на средба со лидерите на политичките партии

*

Македонскиот претседател, Бранко Црвенковски денеска оддржа средба со лидерите на четирите најголеми политички партии застапени во Парламентот во Македонија. Средбата е инциирана, да се постигне заедничка стратегија за напорите на Македонија за влез во ЕУ и НАТО. Црвенковски имено утре патува за Брисел на средба со претставници на ЕУ и НАТО. Тој најави дека ќе се обиде да ги намали евентуалните штети од случувањата во Македонија, иако тие не можат целосно да се елиминираат.