Црвенковски-заеднички приоритети | Вести | DW | 07.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Црвенковски-заеднички приоритети

*

Македонскиот претседател Бранко Црвенковски во обраќањето по повод утрешниот Ден на независноста на Македонија ги истакна стратешките определби на земјата.Тоа се полноправно членство во НАТО и ЕУ,мир,стабилност и просперитет.Црвенковски побара целосно обединување за овие цели,заборавање на партиските поделби и етничките разлики.