Цојл – Сирија | Вести | DW | 30.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Цојл – Сирија

*

Германија и Сирија потпишаа договор за финансирање на еден проект за вода во висина од 32 милиони евра. Германската министерка за развој, Хајдемари Вичорек Цојл, освен тоа, за време на посетата на Сирија најави германска поддршка од 4 милиони евра за изградба на училишта на децата бегалци од Ирак кои се во Сирија и за сириските деца.