Цена на нафтата постигна рекордно ниво | Вести | DW | 18.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Цена на нафтата постигна рекордно ниво

*

Цената на нафтата денеска постигна нов рекорд на сите времиња. На берзата во Сингапур барел чинеше повеќе од 81,12 долари. Причина за покачување на ценатат на нафтата е загирженосата на инвеститорите, дека понудата на нафтата нема да биде доволна со оглед на престојната зима. Трговците не ги смири ниту заклучокот на ОПЕК, од ноеврми дневно да се зголеми експолатацијата на нафтата за 500 илјади барели. Некои аналитичари сметаат дека наскоро цената на нафтата може да достигне и ниво од 85 долари за барел.