1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

ЦДУ - Христијанско демократска унија

Во моментов најсилна политичка партија во Германија, предводена од Ангела Меркел. На власт е најдолго од крајот на Втората светска војна.

ЦДУ е формирана по Втората светска војна. Пет од осуммината канцелари од 1949 година дојдоа од ЦДУ. Има 470 илјади членови и гласачка база од христијани и конзервативци.

Покажи повеќе написи