Хрватска во потрага по нафта во Јадранско Море | Старт | DW | 21.01.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Хрватска во потрага по нафта во Јадранско Море

Во Хрватска и годинава се предвидува рецесија. Во барањето излез, владата прави обид да се искористат резервите на нафта и гас во Јадранот. Можна добивка на една, сигурна загуба на друга страна: поради тоа може да страда туризмот во регионот, а Хрватската народна банка објави дека туризмот во 2013. година и’ донел на земјата повеќе од 7 милијарди евра.

Гледај видео 02:17
Now live
02:17 минути