Холандија ќе го отвори работниот пазар за Исочно Европејци | Вести | DW | 07.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Холандија ќе го отвори работниот пазар за Исочно Европејци

Холандија има намера да го отвара работниот пазар за странци, поради потреба од дополнителна работна сила. Од овој чекор би требало да профитираат граѓаните на десете нови членки на ЕУ, кои и пристапија на Унијата во 2004 година. Во Холандија, никогаш досега немало толку слободни работни места колку во моментов.