Хирошима - едно ужасно злосторство | Старт | DW | 06.08.2015
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Хирошима - едно ужасно злосторство

Пред 70 години американските атомски бомби ги збришаа јапонските градови Хирошима и Нагасаки. Неколку дена подоцна следуваше капитулацијата на Јапонија, и крајот на Втората светска војна.

Гледај видео 01:33
Now live
01:33 минути