Хероите на мирната револуција | Старт | DW | 09.10.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Хероите на мирната револуција

Зигберт Шефке беше единствениот камерман кој успеа да ги сними драматичните настани во Лајпциг во октомври 1989 година. Протестите против комунистичкиот режим беа вовед во падот на Берлинскиот Ѕид.

Гледај видео 05:07
Now live
05:07 минути