Хамбуршкото пристаниште „вработи“ дронови | Теми | DW | 11.09.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Хамбуршкото пристаниште „вработи“ дронови

Летечки дронови користени од фирми наскоро можат да бидат секојдневие. Нивната примена се тестира моментно во Хамбуршкото пристаниште. Тука дроновите ги надгледуваат 50-те контејнерски кранови и го забрзуваат товарањето и растоварањето на бродовите. Но, постојат и предизвици: како дроновите да се интегрираат во цивилниот воздушен сообраќај?

Гледај видео 01:46