Фузија на левичарските партии | Вести | DW | 16.06.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Фузија на левичарските партии

*

Новата левичарска партија го оддржува својот основачки конгрес. На чело на партијата се очекувва да бидата избрани Оскар Лафонтен и Лотар Биски, а ќе се формира и управниот одбор на партијата, кој ќе брои 44 членови. Новата партија настана со фузионирање на партијата на левицата ПДС и партијата ВАСГ.