Фузија на левичарските партии | Вести | DW | 16.06.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Фузија на левичарските партии

*

Партијата на левицата ПДС и партијата ВАСГ фузионираат во една левичарска партија. Денеска треба да е оддржи основачкиот конгрес на новата партијата. Правното спојување на двете партии е овозможено со внесувањето во регистарот за здруженија. Цел на партијата е промена на системот за повеќе социјална праведност, потврдија раководите лица Лотар Биски и Оскар Лафонтен.