Француските Евреи ги пакуваат куферите пред растечкиот антисемтитизам | Старт | DW | 18.12.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Француските Евреи ги пакуваат куферите пред растечкиот антисемтитизам

Франција е земја со една од најбројните муслимански, ама и еврејски заедници во Европа. Притоа и многу француски Евреи сметаат дека се неоправдано жртви на предрасуди поради еден друг конфликт на Блискиот Исток. Израелско-палестинските тензии годинава предизвикаа двојно зголемување на нападите врз француските Евреите. Многу од нив единствен спас од животот во страв гледаат во преселба во Израел.

Гледај видео 05:58
Now live
05:58 минути