Фотографија на денот: Balkan Booster | Свет | DW | 26.09.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Свет

Фотографија на денот: Balkan Booster

Дојче веле почнува нов проект во кој се вклучени 14 млади од целиот Балкан. За што се работи?

Гледај видео 00:24

Balkan Booster

Балкан не е само географски поим. Балканот е полн со историја, драма, музика, регион кој живее во сегашноста, се мачи со минатото и се надева на доброто на иднината. Тој и таков Балкан е центарот на новиот проект на Дојче Веле - Balkan Booster, во чии рамки 14 млади луѓе од регионот, меѓу нив и Македонци, секојдневно ќе ни ги пренесуваат своите впечатоци за регионот, ќе известуваат за својот живот, своите соништа и перспективи. Тие ќе одат во посета на соседни земји во регионот, ќе ги запознаваат соседите и ќе се соочуваат со предрасудите.

Следете нѐ овде, на Фејбук (dw.macedonian) или Твитер (@dw_macedonian)

Содржините ќе можете да ги најдете под хаштагот: #dw_BalkanBooster

 

Аудио и видео прилози на оваа тема

Реклама