Фотографија на денот: 40 илјади години музичка историја во Европа | Панорама | DW | 20.01.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: 40 илјади години музичка историја во Европа

Во германскиот град Бранденбург на Хавел отворена е изложбата „Археомузика“ .

На оваа специјална и уникатна изложба се презентираат инструменти од 40 илјади години старата европска музичка историја. На оваа #ФотографијаНаДенот може да се видат реплики на дански рогови од 400-та година пред нашата ера кои оригинално биле изработени од чисто злато.

 

Реклама