Фотографија на денот: Јавање наместо молзење | Панорама | DW | 18.06.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Јавање наместо молзење

Аника Бинц учи за сточарка на истокот на Германија. Дел од обуката , меѓу другото, е и јавањето крави.

Кравата на оваа #ФотографијаНаДенот се вика „Mambo No. 5“ и тешка е 650 килограми. На оваа фарма има 1000 крави за молзење, но Мамбо не е една од нив. Таа е неплодна, така што не може да дава млеко. Затоа пак служи за јавање.

 

Реклама