Фотографија на денот: Јавање за правда | Панорама | DW | 13.08.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Јавање за правда

Секоја година на шпанскиот остров Менорка се одржува празникот Сан-Лоренцо од Алајор во чест на Свети Лаврентие. Една од атракциите се јавачите со натписи - праведни.

Јавачите се облечени во празнични костуми и носат натпис „de just“ (праведни). На коњи тие формираат долга колона („qualcada“), која поминува низ главните улици и плоштадите во населените места на островот.

 

Реклама