Фотографија на денот: Штрковите се вратија предвреме | Панорама | DW | 16.02.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Штрковите се вратија предвреме

Во германската покраина Хесен, голем број штркови годинава стигнаа премногу рано од своите зимски престојувалишта и поради замрзнатата земја и водите прекриени со мраз, имаат проблем со обезбедување храна.

Штрковите се предвесници на пролетта. Но, во германската покраина Хесен, голем број од овие птици преселници годинава се вратија премногу рано од своите зимски престојувалишта и поради замрзнатата земја и водите прекриени со мраз, имаат проблем со обезбедување храна. На #ФотографијаНаДенот: двојка штркови на температура под нулата стои на своето гнездо.

 

Реклама