Фотографија на денот: Шарен килим од лалиња | Панорама | DW | 24.04.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Шарен килим од лалиња

Земјата на лалињата во овој период од годината во полн сјај ја оправдува својата репутација.

Втората половина на април е главна сезона за лалињата во Холандија. Тогаш цели предели во земјата се преобразуваат во шарено море од цвеќиња. Секоја година милиони луѓе доаѓаат во посета на Холандија токму поради расцутените лалиња. Особено омилено место е Којкенхоф во јужна Холандија, каде лалињата се насадени на 32 хектари.

 

Реклама