Фотографија на денот: Цветно срце за заболени деца | Панорама | DW | 16.06.2022

Посети ја новата страница на DW

Погледнете ја бета-верзијата на dw.com. Сѐ уште не сме готови! Вашето мислење може да ни помогне да ја направиме подобра!

  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Цветно срце за заболени деца

Да се види дури од вселената и да се апелира за грижа за децата со срцеви заболувања – тоа е намерата на ова цветно срце.

Цветното срце на фондацијата КиндерХерц во германската општина Блауфелден, укажува на потребата за поддршка на децата со срцеви заболувања. Го сочинуваат милиони различни цветови на површина од околу десет хектари, само цветови булки има околу 12,5 милиони. Сеењето, одгледувањето и обликувањето на површината биле огромен потфат кој траел со месеци.

Само во Германија секоја година се раѓаат просечно 8700 бебиња со срцеви мани, но овие заболувања уште не се доволно истражени.

 

 

 

Поврзана содржина