Фотографија на денот: Убавина во уништување | Свет | DW | 18.09.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Свет

Фотографија на денот: Убавина во уништување

Огнот и жарот создаваат светлечка пламена слика на огромно дрво во прашумата во Амазонија. Колку и да изгледа величествена , дотолку повеќе е трагична оваа #ФотографијаНаДенот...

Таа, имено, е своевиден зум во уништувачкото инферно на шумските пожари во Бразил. Речиси 90 илјади пожари се регистрирани во Амазонија од јануари годинава, повеќе од 6400 квадратни километри прашума се уништени. Тоа е двојно повеќе отколку во истиот период во минатата година.

DW.COM

Реклама