Фотографија на денот: Трка со камили | Панорама | DW | 08.01.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Трка со камили

Фотографијата е направена во подножјето на т. н. страшна планина во Абу Даби за време на фестивалот кој секоја година се одржува на почетокот на јануари, а кој опфаќа различни трки, меѓу кои и со камили.

Во подножјето на т. н. страшна планина, во пустината Лива, во Абу Даби, секоја година на почетокот на јануари се одржува фестивал кој опфаќа различни трки - на камили, коњи, соколи, велосипеди и автомобили. Целта на фестивалот е да се промовира фолклорот на земјата. 

 

Реклама