Фотографија на денот: Тиква шампион | Панорама | DW | 11.10.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Фотографија на денот: Тиква шампион

Победници на годинешниот натпревар за најтешка тиква во Германија се Роберт Јазер и Норберт Мичке од Аугсбург.

На #ФотографијаНаДенот тие гордо позираат покрај својот производ - тиквата тешка 795 килограми! Сепак, рекордот не е соборен. Најтешката измерена тиква во Германија имала, верувале или не, 901 килограм.

Реклама