Фотографија на денот: Сѐ поретка глетка | Панорама | DW | 10.10.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Сѐ поретка глетка

Верверичката на оваа #ФотографијаНаДенот направена во Шкотска собира резерви во храна за зимата.

Евроазиската верверица, препознатлива по црвеното или темно кафеното крзно, не се гледа често на британскиот остров, бидејќи се посилно е потисната од сивиот верверица. Северноамериканската роднина беше донесена во дивината во јужна Англија околу 1870 година. Таа со себе донесе вирус на кој е имуна, но не и домашниот вид верверица.

 

Реклама