Фотографија на денот: Стоечко веслање со куче | Панорама | DW | 12.07.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Стоечко веслање со куче

„Стенд-ап веслање“ во последниве години стана тренд во слободните активности и спортови во Германија.

Во оригинал: „Stand-up-Paddling“ или скратено СУП. Клуч на успехот е следното: брзо се учи, а освен тоа, може да се прави дури и заедно со куќното милениче, кучето. Курсеви се организираат и овде, на езерото Штајнхудер, најголемо во северна Германија. 

Реклама