Фотографија на денот: Снег среде лето | Панорама | DW | 28.08.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Снег среде лето

Необично долгиот топлотен бран само што заврши,а веќе како да се најавува најави зимата. Така големи количества снег паднаа на некои планини во Австрија.

По значителниот пад на температурите во Европа, во повисоките региони падна и многу снег. На некои мерни станици на австриските Алпи забележани се околу 40 сантиметри нов снег. А бела покривка има и на највисокиот германски планински врв Цугшпице. На оваа #ФотографијаНаДенот може да се видат работите на расчистување на снежната покривка на прочуената панорамска платформа на Цугшпице.

Реклама