Фотографија на денот: Снег на Сахара | Панорама | DW | 11.01.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Снег на Сахара

На фотографијата на денот е овековечен реткиот феномен во регионот каде вообичаено владеат горештини - песочните дини на Сахара покриени со снег. Тоа се случува првпат по 37 години.

Виновен за актуелната временска состојба е регионот на висок воздушен притисок над Европа, кој предизвика редок студ во северна Африка, Шпанија и Португалија.

Реклама