Фотографија на денот: Светски ден против сида | Панорама | DW | 01.12.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Фотографија на денот: Светски ден против сида

Годинешната кампања е насоечна кон разградување на стравот и на стигмата во општеството, да се покаже дека не постои никаква причина за дискриминација на заразените.

Кој не ја знае црвената панделка? Низ целата земјина топка таа е симбол на солидарноста со ХИВ-позитивните луѓе. 1 декември е Светски ден против сидата, кога бројни организации го свртуваат вниманието на јавноста кон оваа болест. Годинешната кампања е насоечна кон разградување на стравот и на стигмата во општеството, со цел да се покаже дека луѓето со и без сида можат заеднички да живеат и дека не постои никаква причина за дискриминација на заразените. #ФотографијаНаДенот

 

Реклама