Фотографија на денот: Рустикална бања во тајгата | Панорама | DW | 10.08.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Рустикална бања во тајгата

Животот на жените на оваа #ФотографијаНаДенот направена во Бобровка во Сибир, во Русија, е поврзан со многу летонски традиции.

На крајот на 19 век нивните семејства се преселиле од денешна Летонија, која во тоа време му припаѓала на Руското царство, 3.000 километри источно (350 км од Омск) бидејќи таму тогаш им е понудена бесплатна земја. Овој крај и денеска се нарекува „Мала Летонија во тајгата“. Таму до денес се негуваат бројни традиции од родината, меѓу нив и ваквата рустикална бања.

DW.COM

Реклама