Фотографија на денот: Романтичен божикен панаѓур | Панорама | DW | 04.12.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Фотографија на денот: Романтичен божикен панаѓур

Оваа #ФотографијаНаДенот нуди вечерен поглед на прочуениот Романтичен божикен панаѓур во германскиот град Регенсбург

Живописните кулиси на војводскиот дворец Свети Емерам во сопственост на светски познатото благородничко семејство Турн и Таксис му дава неспоредлива атмосфера на овој божиќен панаѓур Регенсбург. Десетици илјади луѓе секоја година уживаат во благодетите на „Романтичниот божиќен панаѓур“. Годинава тој е отворен веќе една недела а треба да трае сѐ до 23 декември.

Реклама