Фотографија на денот: Робот кој доставува храна | Панорама | DW | 14.08.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Робот кој доставува храна

Автономното возило ДелиРо од овој месец доставува храна во Токио. Се движи со брзина од 6 километри на час и може да носи товар до 50 килограми.

Муштериите во јапонскиот главен град храната ја порачуваат на интернет, а исто таму и ја плаќаат, а потоа ова мало возило (DeliRo) во црвена, сина или жолта боја, со големи очи како од цртани филмови, им доставува храна на куќна адреса. Дали е ова иднината на доставувањето храна?

 

 

Реклама