Фотографија на денот: Рајна плаќа данок на сушата | Панорама | DW | 17.10.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Рајна плаќа данок на сушата

Долготрајниот период без дождови води кон историски рекордно низок водостој на реката Рајна.

Поради екстремно нискиот водостој на реката Рајна, бродарското претпријатие Келн-Диселдорф ја прекина редовната линија на релација Келн - Мајнц. Речниот сообраќај не е во целосен прекин, секој бродар мора самиот да одлучи во зависност од длабочината на бродот и актуелниот водостој. На #ФотографијаНаДенот: песочен нанос кај речниот остров Нидерверт на Рајна, настанат со повлекување на водата.

 

Реклама