Фотографија на денот: Расцветан сончоглед | Панорама | DW | 20.07.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Расцветан сончоглед

Поради топлото и долго незабележаното сушно време во Германија годинава сончогледите започнаа да цутат порано од вообичаеното.

Глетката на сончогледовите полиња, деновиве во Германија, е впечатлива. Но прекрасните „жолти мориња“ не го привлекуваат само човековото око туку токму како и на оваа #ФотографијаНаДенот и бројни пеперутки, пчели и други инсекти во потрага по нектар во цветовите на сончогледите.

 

Реклама