Фотографија на денот: Растенијата ги освојуваат планинските врвови | Панорама | DW | 06.08.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Растенијата ги освојуваат планинските врвови

Последица на промената на климата се и промени во екосистемите, предупредуваат алармирачки научниците.

Уште една потврда е и тоа што планинарите ова лето на планинските врвови наидуваат на растенија на досега невообичаени места. Поради затоплувањето на климата, многу видови растенија се населуваат на сѐ поголеми надморски височини, приспособувајќи се на новите услови. На #ФотографијаНаДенот: глечерско лутиче (Ranunculus glacialis) на планински врв на Алпите.

 

 

Реклама