Фотографија: на денот: Путер како злато | Економија | DW | 04.11.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Економија

Фотографија: на денот: Путер како злато

Само за една година цената на путерот во земјите од ЕУ порасна двојно.

Новооткриената љубов на Кинезите и на Арапите за вкусот на путерот е само една од причините за драматичниот недостаток на овој ценет млечен производ во Европа. Полиците во супермаркетите во Франција, чија фантастична кујна е незамислива без путерот, овие денови често се празни. Во германските супермаркети путер има доволно но за цена која споредено со минатата година во истото време е најмалку двојно поголема.

Реклама