Фотографија на денот: Проблем на векот - пластичен отпад | Панорама | DW | 06.09.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Проблем на векот - пластичен отпад

Секоја година тони пластичен отпад завршуваат во морињата и океаните. Депонијата на #ФотографијаНаДенот се наоѓа на улица во Манила.

Депонијата на #ФотографијаНаДенот се наоѓа на улица во Манила. Според извештај на невладината организација Заштита на океаните, речиси половината од осумте милиони тони пластичен отпад кој секоја година завршува во морето, доаѓа од пет азиски држави, меѓу кои се и Филипини. Во тие земји има многу пластика за еднократна употреба, има малку место за депонирање, а се врши и увоз на пластичен отпад - од западните земји.

 

 

Реклама