Фотографија на денот: Преселба на југ | Панорама | DW | 05.10.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Преселба на југ

На #ФотографијаНаДенот - јато жерави во покраината Бранденбург на пат кон регионот околу реката на Одра, во близина на полскиот град Шчечин. 

Жеравите во Германија годинава почнаа да се собираат особено рано за преселба на југ. Тоа се должи на топлото и долго лето, поради кое се почна порано со жетва, а со тоа се создадоа и услови за жеравите порано од вообичаено добро да се нахранат. Неделава на северот на земјата се очекуваат околу 70.000 жерави. Тие ќе ги наполнат своите енергетски резерви и ќе продолжат кон топлите краишта. 

Реклама