Фотографија на денот: Преку планини и долини - за вакцинирање | Панорама | DW | 25.02.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Преку планини и долини - за вакцинирање

Приоритет за вакцинирање во Турција имаат постарите лица, а многу од нив живеат во далечни и тешко пристапни села - предизвик за лекарите кои вршат вакцинирање

Лекарот Акај Каја и медицинската сестра Јилдиз Ајтен стигнуваат во зафрленото село Гунајјамач во источна Турција. Причината е вакцинација на жителите кои имаат 65 години или се постари, со кинеската вакцина Синовак – КоронаВак. Турција во средината на јануари успеа да вакцинира преку еден милион жители за само седум дена, но процесот во меѓувреме е забавен, зашто голем дел од постарите жители живеат во зафрлени села.

Гледај видео 01:35

До вакцина, како на лотарија

 

Реклама