Фотографија на денот: Празнување на Божик | Панорама | DW | 07.01.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Празнување на Божик

Христијанските верници кои се раководат по Јулијанскиот календар, денеска го слават Божик, раѓањето на Исус Христос.

Христијанските верници кои се раководат по Јулијанскиот календар, синоќа го празнуваа Бадник, а денеска го слават Божик, раѓањето на Исус Христос. Во многу цркви во Македонија се одржаа празнични богослужби. На празникот во црква се врши причестување со земање нафора и вино, кои ги симболизираат Исусовото тело и крв. На #ФотографијаНаДенот: жена ја допира иконата за време на богослужба за Божик во црквата Свети Климент во Скопје.  

 

Реклама