Фотографија на денот: Потстрижување на кинески | Панорама | DW | 19.11.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Потстрижување на кинески

Со ножички или машинка. На тој начин се одвива едно сосема нормално потстружување во светот, меѓу другото и во најголемиот дел од Кина.

Но не и во селата на индигениот народ Миао. На оваа #ФотографијаНаДенот еден мештанин во селотo Фанпаи го покажува традиционалниот начин на потстружување во регионот-  ни помалку ни повеќе- со срп. 

 

Реклама