Фотографија на денот: Полиција на полјана | Панорама | DW | 16.08.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Полиција на полјана

#ФотографијаНаДенот каква што веројатно ретко се гледа: две германски полицајки прават селфи пред стадо кози и овци во националниот парк „Линебергер Хајде“.

Но, задачата на полицајките Јанина Бак и Линда Брант не е да ги чуваат животните. Тие, меѓу другото, се грижат посетителите на паркот да се однесуваат еколошки и да не ја загадуваат средината.

Реклама