Фотографија на денот: Подготовки за Курбан Бајрам | Свет | DW | 29.07.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Свет

Фотографија на денот: Подготовки за Курбан Бајрам

Исламскиот празник на принесување жртва, Курбан Бајрам, е еден од најзначајните празници во исламот.

Според традицијата, секое семејство треба да заколе животно на ритуален начин. Во главниот град на Сенегал, Дакар, цените на овците и јагнињата пред празникот се искачуваат и до 7000 американски долари. На нашата #ФотографијаНаДенот младиот овчар во Дакар сака претходно да ја искапе овцата во морето.

Реклама